SPOLEČNOST DAF PŘEDSTAVUJE MIMOŘÁDNĚ TICHÉ ROZVÁŽKOVÉ VOZIDLO


Na veletrhu IAA 2014, který se koná v Hannoveru od 25. září do 2. října, představí společnost DAF nákladní vozidlo CF Silent s mimořádně tichým motorem, které se skvěle hodí pro rozvážku zboží v centrech měst v nočním provozu. Výroba nového modelu CF Silent bude zahájena na počátku roku 2015.

Společnost DAF vyvinula speciální model CF Silent, určený pro zajištění dopravní obslužnosti ve městech během večera a noci. Při provozu lze nastavit „tichý režim”, kdy hladina vnějšího hluku nepřekračuje hodnotu 72 dB(A). Nový model CF Silent tak splňuje podmínky pro certifikaci Quiet Truck (tiché nákladní vozidlo) a díky tomu má povolen vjezd do zón pro nakládku a vykládku zboží, kde platí omezení hluku ve večerních, nočních a časných ranních hodinách.

DAF CF Silent pohání tichý a hospodárný motor PACCAR MX-11 o zdvihovém objemu 10,8 litru s maximálními výkony od 210 kW/290 k do 320 kW/440 k. Všechny varianty samozřejmě plní přísnou emisní normu Euro 6. „Tichý režim“ lze spustit stisknutím tlačítka „Silent“ na přístrojové desce. Řídicí software motoru spustí program, který omezuje točivý moment a otáčky motoru. Změna se projeví ve strategii řazení automatizované převodovky – změny převodových stupňů probíhají při nižších otáčkách motoru. Ke snížení hladiny hluku přispívá také hluková izolace převodovky.

Společnost DAF bude „tichý“ model CF Silent dodávat od počátku roku 2015 v provedení tahač nebo podvozek pro montáž nástaveb v konfiguraci 4 x 2 s mnoha variantami rozvorů. Zákazníci si mohou vybrat denní kabinu Day Cab, kabinu s prostorem pro spánek Sleeper Cab nebo velmi prostornou Space Cab.

 

DAF Trucks NV – pobočka americké společnosti PACCAR Inc, jednoho z největších výrobců těžkých nákladních vozidel na světě – je předním výrobcem lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel v Evropě, s 16,2% podílem na trhu v kategorii vozidel s hmotností nad 16 tun. Společnost DAF vyrábí kompletní řadu tahačů a nákladních vozidel a dokáže nabídnout správné vozidlo pro každou přepravní aplikaci. Společnost DAF patří také ke špičce v oblasti služeb k produktům: poskytuje smlouvy na opravy a údržbu s více typy podpory, finanční služby od společnosti PACCAR Financial a prvotřídní služby v oblasti dodávek náhradních dílů. Společnost DAF navíc vyvíjí a vyrábí součásti, jako nápravy a motory pro výrobce autobusů a autokarů po celém světě. DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku, ve Westerlo v Belgii a v Leylandu ve Velké Británii a přes 1 000 prodejců a servisních míst v Evropě.