KenworthT880 zvolen americkými dealery těžkým nákladním vozidlem 2015


Stavební nákladní vozidlo Kenworth T880 s motorem PACCAR MX-13 bylo na výroční konferenci a veletrhu American Truck Dealers (Američtí dealeři užitkových vozidel, ATD) v kalifornském San Francisku zvoleno za Heavy Duty Commercial Truck of the Year 2015 (Těžké nákladní vozidlo roku 2015).

 

Tento rok se soutěž zaměřila na kategorii stavebních nákladních vozidel a na speciální vozidla pro těžkou přepravu a pro nejtvrdší podmínky. V průběhu soutěže absolvovali porotci zkušební jízdy a každé nákladní vozidlo hodnotili podle různých kritérií, jako je například inovace, design, bezpečnost, ergonomie a komfort.

„Model Kenworth T880 nastavuje nový standard dokonalosti a těží z dědictví značky Kenworth v oblastech kvality, inovací a špičkové techniky při vývoji a výrobě robustních a spolehlivých stavebních nákladních vozidel, která jsou špičkou ve své třídě,“ řekl generální ředitel společnosti Kenworth Preston Feight. „Toto ocenění, 2015 ATD Heavy Duty Commercial Truck of the Year, odpovídá mnoha pozitivním zkušenostem našich zákazníků s modelem T880 a jeho výjimečným výkonům, komfortu řidiče a tichu v kabině.“

 

Model T880, nabízený s denní nebo spací kabinou, je vhodný pro zákazníky, kteří vyžadují robustní, spolehlivý a výkonný nákladní vůz pro náročné aplikace, jako jsou sklápěče, domíchávače betonu a vozy pro speciální těžkou přepravu, jako třeba obsluhu naftových polí, převoz dřeva a odpadu. Zákazníci od něj mohou očekávat delší servisní intervaly, nižší provozní náklady a vyšší zůstatkovou hodnotu.

Model T880 se standardně dodává s motorem PACCAR MX-13 o výkonu 500 k a s točivým momentem 2 510 Nm. PACCAR MX-13 představuje lehký a hospodárný motor pro různé aplikace včetně sklápěčů a těžkých nákladů přes 45 tun.

Lisovaná hliníková kabina o šířce 2,1 metru je vyráběna v moderních závodech Kenworth. Tichá kabina má trojitou izolaci a robustní dveře a nabízí vynikající prostoru. Model T880 je také vybaven pneumaticky ovládanou hydraulickou spojkou, výkonnými předními světlomety a lehkými zvedacími nápravami.

Společnost Kenworth získala ceny ATD Heavy Duty Commercial Truck of the Year také za své modely T680 a T700, a to v letech 2013 a 2011.

 

Organizace ATD reprezentuje více než 2 000 dealerů středních a těžkých nákladních automobilů. Členové ATD se podílejí na programech, službách a výhodách programů National Automobile Dealers Association (Státní asociace automobilních dealerů – NADA). Více informací naleznete na www.atd.org.

 

Společnost Kenworth Truck Company je výrobcem The World’s Best® (nejlepších na světě) těžkých a středních nákladních automobilů. Domovská stránka společnosti Kenworth je www.kenworth.com. Kenworth je součástí společnosti PACCAR.