DAF European Technician of the Year 2018


V průběhu evropského finále prokázalo osmnáct soutěžících své dovednosti při řešení několika teoretických i praktických úkolů týkajících se nejen motorů a poháněcích soustav, ale i dalších částí vozidel.
„Pořádáním soutěže European Technician of the Year vyzdvihuje společnost DAF důležitost a význam profesionálních mechaniků,“ uvedl Johan Drenth. „Jde především o uznání jejich profese. Moderní nákladní vozidla jsou nabitá technologiemi a práce na nich vyžaduje rozsáhlé a důkladné technické znalosti. Mechanik je navíc vizitkou servisu každého dealerství DAF a jeho role je velmi důležitá pro spokojenost zákazníka. Poskytované služby musí být kvalitní do posledního detailu.“
DAF European Technician of the Year
Do soutěže „DAF European Technician of the Year“ mohou své mechaniky přihlásit dealeři z celé Evropy. Soutěž má dvě části. V prvním roce soutěží účastníci o titul národního vítěze v jednotlivých zemích. V následujícím roce se pak vítězové ze všech zemí utkají v evropském finále.
„Každý den představuje výzvu“
Marin Pavicic pracuje v dealerství Walter Aichwalder v Klagenfurtu (Rakousko) již patnáct let. Začínal jako učeň a postupně se vypracoval až na svou současnou pozici vedoucího dílny. Vítězství bylo pro Marina naprosto překvapivé. „Je to nepopsatelný pocit,“ říká. „Úkoly a testy byly velmi složité, proto jsem byl docela nervózní. A teď jsem hrdý na to, že jsem vyhrál!“ A co je podle něj typické pro dobrého mechanika? „Musíte každý den brát jako výzvu,“ uvedl. „Jen tak se můžete stále učit a být lepším profesionálem.“

Popisek k fotografii:
Johan Drenth, ředitel poprodejních služeb DAF Trucks N.V. (vlevo), předává cenu pro vítězného Marina Pavicice vedoucímu servisu dealerství Walteru Aichwalderovi z rakouského Klagenfurtu.