Společnost DAF podporuje prohlášení o emisích CO2


Jako vedoucí společnost v efektivitě přepravy a péči o životní prostředí podporuje společnost DAF Trucks evropský předpis o vykazování emisí CO2 pro vozidla vyrobená po 1. lednu 2019. Společnost DAF zveřejní certifikované hodnoty CO2 v předstihu před zákonnou lhůtou, a to ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.
Od ledna 2019 bude evropská legislativa vyžadovat, aby byla všechna nová nákladní vozidla Euro 6 v provedení 4×2 a 6×2 (s celkovou hmotností nad 16 tun) vyráběna v souladu s prohlášením o emisích CO2. Další konfigurace vozidel budou následovat v roce 2020. Hodnoty v prohlášení o emisích jsou generovány pomocí nástroje Vecto. Protože jde o jednotný a certifikovaný postup, nový předpis o prohlášení o emisích CO2 umožní dopravcům snadno porovnávat hodnoty emisí CO2 různých typů vozidel i od rozdílných výrobců.
Společnost DAF začne vykazovat certifikované hodnoty prohlášení o emisích CO2 v posledním čtvrtletí tohoto roku nejen v potvrzení objednávky, ale také již v průběhu cenové nabídky. To poskytuje dealerům DAF možnost s předstihem informovat zákazníky o tom, jaké budou emise CO2 jejich budoucího vozidla. Hodnoty Vecto jsou vypočítány pro standardní kombinaci tahače a návěsu nebo pro nákladní vozidla s běžnou skříňovou nástavbou. Při výpočtu se využívají standardizované trasy pro tři druhy aplikací a jsou použity certifikované vstupní údaje.
Nejlepší spotřeba paliva ve své třídě
„Cítíme povinnost být co možná nejšetrnější k naší planetě a pečovat o naše budoucí generace. Proto se budeme i do budoucna snažit vyrábět vozidla s ještě menším dopadem na životní prostředí,“ řekl Richard Zink, člen představenstva společnosti
DAF Trucks zodpovědný za marketing a prodej. „Emise CO2 jsou přímo spojeny se spotřebou paliva, což je jeden z nejvýznamnějších faktorů při pořízení vozidla. Po uvedení nových modelů CF a XF dosáhla společnost DAF úctyhodného 7% zlepšení ve spotřebě paliva a došlo také ke snížení emisí CO2, díky čemuž jsou tato vozidla špičkou v tomto odvětví.“
Kromě výroby skvělých vozidel a poskytování špičkových služeb vyvíjí společnost DAF alternativní a udržitelné elektrické a hybridní poháněcí soustavy, kde lze očekávat další výrazné snížení emisí vozidel. V nejnovějších vozidlech DAF je možné použít alternativní paliva, jako je HVO (hydrogenovaný rostlinný olej neboli Hydro-treated vegetable oil), jejichž nová generace již nekonkuruje výrobě potravin a zajišťuje až o 80 % nižší emise CO2, aniž by to mělo dopad na údržbu.
Chytrý nástroj TOPEC
„Díky našemu inteligentnímu programu pro specifikace vozidel DAF TOPEC jsme již nyní schopni poskytnout konkrétní hodnoty spotřeby paliva pro dané vozidlo zákazníka, i se specifickým návěsem zákazníka nebo požadovanou nástavbou, a dokonce pro konkrétní trasu,“ dodal Richard Zink. „Díky tomu si mohou naši dealeři nakonfigurovat to nejlepší vozidlo pro danou aplikaci, které bude zároveň nejekonomičtější a nejšetrnější k životnímu prostředí. Přesně to zapadá do programu DAF Transport Efficiency.“


Společnost DAF Trucks N.V. – dceřiná společnost americké společnosti PACCAR Inc., jednoho z největších světových výrobců těžkých nákladních vozidel – je předním výrobcem lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel. Společnost DAF vyrábí kompletní řadu tahačů a nákladních vozidel a dokáže nabídnout správné vozidlo pro každou přepravní aplikaci. Společnost DAF patří také ke špičce v oblasti služeb. Nabízí například smlouvy na opravy a údržbu MultiSupport, finanční služby od společnosti PACCAR Financial a prvotřídní služby v oblasti dodávek náhradních dílů od společnosti PACCAR Parts. Společnost DAF navíc vyvíjí a vyrábí součásti, jako jsou nápravy a motory pro výrobce autobusů a autokarů po celém světě. Společnost DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku, ve Westerlo v Belgii, v Leylandu ve Spojeném království a v Ponta Grossa v Brazílii a 1 100 servisních dealerů a servisních míst v Evropě i mimo ni.