100 000. nový DAF CF a XF


V závodě společnosti DAF Trucks v Eindhovenu sjelo z výrobní linky již 100 000. nákladní vozidlo nejnovější generace CF a XF. Dosud nikdy v celé historii značky DAF nebylo tohoto milníku dosaženo v tak krátké době. Stotisící vozidlo bylo slavnostně předáno společnosti Groep Gheys z belgického města Mol.
První vozidla současné generace CF a XF sjela z výrobní linky v červenci 2017. Od té doby jich závody DAF Trucks v Eindhovenu a Leyland Trucks ve Velké Británii vyrobily sto tisíc.
„Dosažení tohoto milníku v tak krátké době je důkazem kvality a efektivity nejnovější generace našich vozidel,“ uvedl Harry Wolters, prezident společnosti DAF Trucks. „Naši zákazníci oceňují jejich spolehlivost, hospodárnost a nízké provozní náklady, nemluvě o jedinečném komfortu pro řidiče. Není tedy divu, že DAF je mezi tahači jedničkou na evropském trhu.“
Stotisící nákladní vozidlo bylo slavnostně předáno belgické společnosti Gheys Group, která se specializuje na velkoobjemovou a kontejnerovou přepravu. „Se společností DAF Trucks máme dlouhou společnou historii,“ uvedl spolumajitel Luc Gheys.
„Prvním nákladním vozidlem, které v polovině šedesátých let začal provozovat můj otec, byl autokar DAF přestavěný na stěhovací vůz. Šli jsme tedy v jeho stopách a v roce 2015 jsme DAF zařadili do našeho fleetu. Jak se samotnými vozidly DAF, tak s dealerem Lavrijsen máme jen ty nejlepší zkušenosti. Proto aktuálně provozujeme již kolem 80 vozidel DAF – a letos k nim přidáme dalších 25.“


Popisek k fotografii
Společnost DAF vyrobila již 100 000 nákladních vozidel nejnovější generace CF a XF. Prezident společnosti DAF Trucks Harry Wolters předal klíčky od stotisícího vozidla Lucu Gheysovi, spolumajiteli belgické společnosti Groep Gheys.