Společnost DAF Trucks na veletrhu Solutrans v Lyonu


Společnost DAF Trucks vystavuje na veletrhu Solutrans, jenž se koná každé dva roky ve francouzském městě Lyon, mimo jiných vozidel také DAF CF Electric. Letošní ročník se uskuteční v termínu 19.–23. listopadu.

Společnost DAF má svoji expozici o rozloze 450 m2 v hale č. 5 a vystavuje v ní tři vozidla včetně nového podvozku 8x4 DAF CF FAW, vhodného zejména pro stavebnictví, a 4x2 XF Super Space Cab pro těžkou dálkovou přepravu. Společně s nimi představuje tahač DAF CF Electric s plně elektrickým pohonem, jenž v současné době podstupuje rozsáhlé provozní zkoušky u zákazníků v Německu a Nizozemsku.
Nový podvozek FAW
Nová konfigurace podvozku FAW je k dispozici jak ve střední řadě CF, tak i jako vlajková loď XF. Nová konfigurace se vyznačuje trojitou zadní nápravou. Poháněná dvojnáprava zajišťuje vynikající trakci, řízená vlečená náprava pak výbornou manévrovatelnost. Celková hmotnost nového podvozku 8x4 FAW může dosáhnout až 37 tun, je tedy vhodný pro přepravu rozměrných či těžkých nákladů např. na staveništích s relativně omezeným prostorem. Nový podvozek představuje ideální základ pro sklápěč či domíchávač, případně pro hákový nosič kontejnerů.
DAF CF Electric
Model DAF CF Electric právě podstupuje rozsáhlé provozní zkoušky u zákazníků. Jde o tahač v konfiguraci 4x2 s plně elektrickým pohonem vhodným zejména pro rozvážkovou dopravu (celková hmotnost soupravy až 37 tun) v městských a příměstských oblastech, kde se často používají lehké jedno- či dvojnápravové návěsy. Pohonné ústrojí intelligent VDL E-Power Technology tvoří elektromotor o výkonu 210 kW, napájený lithiumiontovými akumulátory o celkové kapacitě 170 kWh. Dojezd CF Electric činí až 100 kilometrů, je tedy skvělým řešením pro bezemisní velkoobjemovou přepravu v městských oblastech. Akumulátory se nabijí s funkcí rychlého nabití za 30 minut do 80% kapacity, nabití na plnou kapacitu pak trvá pouze hodinu a půl.
Služby DAF také pro stavebnictví
DAF představuje na veletrhu Solutrans i svou širokou nabídku služeb: od finančních PACCAR Financial až po smlouvy na opravy a údržbu DAF MultiSupport, šité na míru individuálním potřebám, a také produkty navržené konkrétně pro stavebnictví, například pakety „Uptime“ s garantovanou provozuschopností vozidla.
„Ve Francii i nadále rosteme“
Philippe Canetti, generální ředitel DAF Trucks France: „Francie představuje druhý největší trh s nákladními vozidly v Evropě. A DAF si na něm díky svým vynikajícím vozidlům i službám vede skvěle. Náš úspěch dokresluje průběžný růst podílu společnosti DAF na francouzském trhu: od rekordních 13,2 % za celý rok 2018 na 13,6 % v prvních třech čtvrtletích roku letošního. DAF je ve Francii jedničkou mezi dovozci tahačů a – ve spolupráci s naší profesionální dealerskou sítí – děláme vše pro to, abychom stejného úspěchu dosáhli i v segmentu podvozků.“

Popisek k fotografii 
Nový 8x4 DAF CF FAW bude součástí expozice na veletrhu Solutrans ve francouzském Lyonu. Společnost DAF chce jeho prostřednictvím dosáhnout dalšího růstu v segmentu stavebnictví.