Nové tahače řady CF a XF se zadní řízenou vlečenou nápravou.


Společnost DAF představuje tahače řady CF a XF se zadní řízenou vlečenou nápravou. Tato vozidla byla vyvinuta speciálně pro takový typ provozu, kde je vyžadována vysoká užitečná hmotnost a zároveň perfektní manévrovatelnost.

Třínápravové tahače řady CF a XF jsou vybaveny zadní řízenou vlečenou nápravou s jednomontáží o nosnosti 7,5 tuny, která je umístěna za hnanou třináctitunovou nápravou. Díky tomu jsou nové tahače ideální pro takový typ provozu, kdy je třeba často manévrovat v omezeném prostoru a přitom je vyžadováno vysoké užitečné zatížení nebo je vozidlo vybaveno nakládacím jeřábem za kabinou. Tahače řady CF a XF se zadní řízenou vlečenou nápravou se proto skvěle hodí pro přepravu stavebních materiálů a strojů.

Společnost DAF nabízí u nových třínápravových tahačů řady CF a XF výběr mezi 10,8litrovým motorem PACCAR MX-11 a 12,9litrovým motorem PACCAR MX-13 s výkony od 291 kW/396 k do 375 kW/510 k. V rámci programu DAF Transport Efficiency byla provedena důležitá vylepšení těchto motorů a v kombinaci s moderními technologiemi, jako jsou prediktivní tempomat s prediktivním řazením a režim Eco Mode, je možné dosáhnout úspory paliva až 5 %.

Tahač řady CF se zadní řízenou vlečenou nápravou se dodává s kabinou Day Cab, Sleeper Cab nebo Space Cab, řada XF je k dispozici s kabinou Space Cab a Super Space Cab. Všechny modely jsou nyní ve výrobním programu značky DAF.