Společnost DAF oznámila rozšíření výrobních kapacit


Společnost DAF začíná se stavbou nové lakovny šetrné k životnímu prostředí. Investici v hodnotě 100 milionů eur realizuje v belgickém Westerlo. Investuje také do dalšího zvýšení výrobní kapacity a efektivity moderních výrobních zařízení. Na amsterdamském veletrhu BedrijfsautoRAI představí DAF velké množství inovací svých produktů a služeb, které mají jeden cíl –  snížení provozních nákladů pro zákazníky.

Jak řekl Harrie Schippers, prezident společnosti DAF Trucks: „Oproti stejnému období loňského roku vykazuje letos evropský trh těžkých nákladních vozidel (nad 16 tun celkové hmotnosti) až dvacetiprocentní růst. Abychom uspokojili poptávku zákazníků, dosáhla výroba eindhovenské továrny DAF ve čtvrtém čtvrtletí rekordních čísel. Jsem hrdý na našich 10 000 zaměstnanců, kteří se podílejí jak na výrobě oceňovaných modelů DAF XF, CF a LF, tak i na poskytování služeb pro naše zákazníky po celém světě díky prvotřídním programům dodávek dílů a finančních služeb PACCAR. Průběžné investice do nových výrobních technologií jsou předpokladem budoucího růstu společnosti DAF. Rozšiřujeme naše aktivity také na mimoevropských trzích. Zahájení montáže univerzálního modelu DAF CF v Brazílii nám přináší nové obchodní příležitosti v Jižní Americe, kde doplní nabídku modelu XF. Navíc si společnost DAF také upevňuje svoje postavení na tchajwanském trhu.“

LF 2016 Edition
Moderní modelová řada Euro 6 bude těžištěm stánku DAF na amsterdamské výstavě BedrijfsautoRAI, která se koná ve dnech 20.–24. října 2015. V rámci programu efektivity dopravy DAF Transport Efficiency zde společnost představuje nový model LF 2016 Edition.



LF 2016 Edition

Nový model LF 2016 Edition nabízí řadu technických vylepšení čtyřválcového motoru PACCAR PX-5 o zdvihovém objemu 4,5 litru. Výsledkem je snížení spotřeby paliva až o 5 %. Mezi další novinky řady LF 2016 Edition, které zvyšují její efektivitu, patří nová 12stupňová automatizovaná převodovka AS Tronic, delší rozvory a zvětšení objemu palivových nádrží. Nové aerodynamické prvky a optimalizace obtékání vzduchu pak uspoří další 4 % paliva. Nové technologie, jako například systém varování při vybočení z jízdního pruhu (LDWS), vyspělý systém nouzového brzdění (AEBS), systém varování před kolizí (FCW) a adaptivní tempomat (ACC), zvyšují úroveň pohodlí řidiče a bezpečnost jízdy.

„Nové špičkové výrobky a služby prezentované na veletrhu BedrijfsautoRAI jsou důkazem toho, jak DAF neustále investuje do zvyšování efektivity provozu vozidel našich zákazníků,“ poznamenal Richard Zink, ředitel marketingu a prodeje společnosti DAF.