PACCAR uvádí na severoamerický trh motor PACCAR MX-11.


Společnost PACCAR rozšiřuje svoji nabídku motorů pro severoamerický trh o nový model PACCAR MX-11 s výkonem až 320 kW a s točivým momentem 2 100 Nm. Motor PACCAR MX-11 doplňuje mnohokrát oceněný motor PACCAR MX-13. V tahačích Kenworth a Peterbilt se objeví v lednu 2016.

Motor PACCAR MX-11 si svoji premiéru na evropském trhu odbyl v roce 2013. Od té doby tento motor pohání již více než deset tisíc vozidel značky DAF. „Motor PACCAR MX-11 byl vyvinut s ohledem na maximální výkon a efektivitu při nízké spotřebě paliva. Významnou roli hrála také dlouhá životnost a maximální spolehlivost, stejně jako tichý a klidný běh,“ říká viceprezident společnosti PACCAR Landon Sproull. „Více než padesát let zkušeností s vývojem a výrobou motorů umožňuje společnosti PACCAR držet si pozici špičkového výrobce vznětových motorů na světě,“ dodává Sproull.

Motor PACCAR MX-11 se zdvihovým objemem 10,8 l se vyznačuje kombinací nejnovějších inovací a časem prověřených technologií. Díky tomu je motor MX-11 velmi lehký a jeho vynikající parametry jej předurčují k tomu, že může být použit pro pohon vozidel v různých aplikacích. Jeho konstrukce s rozvody DOHC (Double Overhead Camshaft) a litina CGI (materiál na výrobu bloku válců a hlav motoru) jsou zárukou odolnosti a bezkonkurenční životnosti 1,6 milionu km. Motor PACCAR MX-11 využívá systém vstřikování paliva Common Rail, kdy je palivo vstřikováno do válce pod tlakem až 2 500 barů, což optimalizuje spalování, snižuje spotřebu paliva a hlučnost motoru.

 


Společnost PACCAR je světovým lídrem v oblasti vývoje, výroby a poprodejní podpory v oboru lehkých, středních a těžkých nákladních automobilů značek Kenworth, Peterbilt a DAF. Společnost PACCAR rovněž vyvíjí a vyrábí technicky dokonalé vznětové motory, poskytuje finanční služby, dodává informační technologie a distribuuje náhradní díly na nákladní automobily v souvislosti se svým hlavním oborem činnosti.

Společnost DAF Trucks N.V. – pobočka americké společnosti PACCAR Inc., jednoho z největších světových výrobců těžkých nákladních vozidel – je předním výrobcem lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel. Společnost DAF vyrábí kompletní řadu tahačů a nákladních vozidel a dokáže nabídnout správné vozidlo pro každou přepravní aplikaci. Společnost DAF patří také ke špičce v oblasti služeb k produktům: poskytuje smlouvy na opravy a údržbu s více typy podpory, finanční služby od společnosti PACCAR Financial a prvotřídní služby v oblasti dodávek náhradních dílů od společnosti PACCAR Parts. Společnost DAF navíc vyvíjí a vyrábí součásti, jako jsou nápravy a motory pro výrobce autobusů a autokarů po celém světě. Společnost DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku, ve Westerlo v Belgii, v Leylandu ve Velké Británii a v Ponta Grossa v Brazílii a přes 1 000 dealerů a servisních míst v Evropě i mimo ni.