Společnost DAF představuje „tiché“ rozvážkové vozidlo řady LF


Po úspěšném představení „tichých“ modelů Silent řady CF a XF nyní společnost DAF představuje také rozvážkové vozidlo řady LF se sníženou hladinou hluku. Nový model byl navržen speciálně pro městský a regionální rozvoz zboží v oblastech, kde platí večerní a noční omezení hlukových emisí. 

Rozšíření řady Euro 6 o model LF Silent je dalším typickým případem programu DAF Transport Efficiency: filozofie, jejímž cílem je zvyšování efektivity díky snižování provozních nákladů a co největšímu využití vozidel.
Ve speciálním „tichém režimu“ dosahuje vozidlo LF Silent hladiny hluku nižší než 72 dB (A) a splňuje tak podmínky certifikace „tichého vozidla“. To umožňuje nakládku a vykládku v oblastech, kde platí večerní, noční a ranní omezení hluku, což zvyšuje využití vozidla a tím také jeho efektivitu.

Nový 7,5tunový model DAF LF Silent je vybaven 4,5litrovým motorem PACCAR PX-5 s výkony 112 kW/152 k a 135 kW/184 k. Standardně je dodáván s automatizovanou šestistupňovou převodovkou AS Tronic. Celá poháněcí soustava se vyznačuje velmi nízkou hlučností.

Společnost DAF dodává nový model LF Silent s podvozkem 4×2, s možností výběru denní, prodloužené denní nebo spací kabiny (Day Cab, Extended Day Cab a Sleeper Cab) a se širokou nabídkou rozvorů náprav. Model LF Silent je v současnosti možné objednávat u všech dealerů DAF.