DAF XF zvolen za ‚Fleet Truck of the Year’


DAF XF byl při udělování prestižních cen Motor Transport Awards 2016 zvolen za Fleet Truck of the Year (Fleetové nákladní vozidlo roku). Díky tomu získala společnost DAF již šesté vítězství během posledních devíti let. Společnost DAF obdržela toto ocenění při oficiálním ceremoniálu v Londýně, kterého se zúčastnilo 1 600 předních zástupců z oblasti dopravy a průmyslu.

Prestižní cena znovu zdůrazňuje tu skutečnost, že majitelé fleetů získávají díky programu DAF Transport Efficiency, zaměřenému na snižování provozních nákladů a na maximální provozuschopnost vozidla, opravdové výhody.

Motor Transport Awards – obdoba „Oskarů“ v automobilovém průmyslu – oceňuje vynikající výsledky v řadě kategorií, přičemž ocenění Fleet Truck of the Year je považováno za nejvyšší vyznamenání pro výrobce užitkových vozidel.

Nejlepší hráč pro flotily
Porota ocenila DAF XF pro jeho vynikající kombinaci osvědčené spolehlivosti, výkonu a ve své třídě špičkové dealerské sítě. „Vynikající spotřeba paliva dělá z modelu XF nejlepší volbu pro fleetové zákazníky,“ prohlásila porota. „Společnost DAF se plně orientuje na maximální dostupnost vozidla. To dopravcům poskytuje pocit velké důvěry.“ Společnost DAF byla rovněž velmi kladně hodnocena pro neustálé zdokonalování řady XF. „Společnost DAF průběžně modernizuje design a interiér, který řidičům nabízí více prostoru.“


Velké uznání
Ředitel marketingu a prodeje společnosti DAF Trucks Richard Zink k tomu uvedl: „Jsem potěšen tím, že udělením této ceny členové poroty uznali, že DAF XF nabízí skutečně nedostižně nízké provozní náklady a ve své třídě také špičkový komfort a rovněž maximální podporu ve své silné profesionální síti dealerů. Ceny Motor Transport Awards uděluje nezávislá porota dopravců a provozovatelů flotil, o to je získání ceny Fleet Truck of the Year cennější.“

Společnost DAF Trucks N.V. – dceřiná společnost severoamerické společnosti PACCAR Inc. – je předním výrobcem lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel. Společnost DAF patří také ke špičce v oblasti služeb k produktům: poskytuje smlouvy na opravy a údržbu z programu MultiSupport, finanční služby od společnosti PACCAR Financial a prvotřídní služby v oblasti dodávek náhradních dílů od společnosti PACCAR Parts. Společnost DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku, ve Westerlo v Belgii, v Leylandu ve Velké Británii a v Ponta Grossa v Brazílii a přes 1 000 dealerů a servisních míst v Evropě i mimo ni.